Welkom

Geachte lezers

Wij zijn acht studenten die studeren aan Ipsoc voor een Bachelor Diploma Orthopedagogie in Vives Kortrijk Zuid. Deze Wikidot website gaat over mensen met een beperking. We hebben leren werken met bronnen opzoeken, verwerken, gebruiken in de les ICT. We nemen jullie mee in onze Wikidot website om jullie blik te verruimen over mensen met een beperking. U zult zien dat er veel verschillende zoekstrategie├źn werden gebruikt om tot een volledig afgewerkt resultaat te komen.

Het thema van onze SADAN-opdracht is mensen met een beperking. We kozen voor dit thema omdat het sterk aanleunt bij onze opleiding. Ook waren we ervan overtuigd hier veel informatie over te vinden.

Binnen ons thema hebben we verschillende accenten gelegd. We hebben gewerkt rond mensen met een verstandelijke beperking, Syndroom van Down, ADHD, dove en slechthorende kinderen. Bij mensen van verstandelijke beperking hebben we nog eens verschillende onderwerpen. Deze zijn ontwikkeling in genetische diagnostiek, dementie en alcohol- en drugsgebruik.

Cartoon.gif